Sport & Adventure Camp

young austria Nederland organiseert speciaal voor scholen en vereniging een Sport & Adventure Camp in het mooie Salzburgerland. Deze reis draait om sport, bergen, grenzen verleggen, teamwork, natuur en ook gezelligheid.

Het programma

Dag 1

’s avonds vertrek vanuit Nederland

Dag 2

Na aankomst staat er een uitgebreid ontbijt voor u klaar. Tevens maken de leerlingen hun lunchpaketten voor de huttentocht. We beginnen de dag met diverse team- en kenningsmakingsspellen.

Nadat de groep is opgewarmd starten we met de huttentocht. Een bergwandeling van circa 5 uur en ongeveer 1000 hoogtemeters brengt ons naar de berghut waar we de eerste nacht zullen verblijven. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de conditie van de deelnemers kan onderweg besloten worden een iets makkelijkere route dan wel een iets moeilijkere route te kiezen.
’s Avonds na het avondeten vallen de leerlingen al vroeg in bed of worden groteske verhalen uitgewisseld.

Dag 3

Echte helden staan vroeg op. Voor wie wil, starten we de dag om 5.00 uur 's ochtends en beklimmen de Penkkopf, waar we in alle vroegte genieten van een onvergetelijke zonsopgang.

Na het ontbijt en het maken van de lunchpakketten keren we terug naar het jeugdhotel. In de regel is dit een lange daghike over berg en door dal. We verwachten rond een uur of 17.00 uur weer in het jeugdhotel te zijn.
’s avonds na de barbecue wordt een kampvuur gemaakt.

Dag 4

Na het ontbijt en lunchpakketten vertrekken we naar de Wiestalstausee, vertrekpunt van het Canyoning.
Hier wordt de groep – afhankelijk van het aantal deelnemers – opgedeeld in 2 groepen. Terwijl de eerste groep zwemt in redelijk fris water, klettert en klautert en sprongen maakt tot maar liefst 9 meter (zeer grensverleggend), verblijft het andere deel van de groep in het bos. Laat u verrassen hoe creatief en samenwerkend uw leerlingen zijn rondom het thema natuur. In de middag wordt er een worstje op de gril gegooid en wordt er samen geluncht. Na de middag worden de groepen gewisseld. Rond een uur of 17.30 uur rijden we weer terug naar het hotel waar we het avondeten nuttigen.
’s Avonds hebben de leerlingen een beetje tijd voor zichzelf of is er natuurlijk weer programma!

Dag 5

Na het ontbijt gaan we met de mountainbikes naar een rotswand om te klimmen. De kletterwand wordt beklommen in 2 of 3 groepen. Elke groep krijgt een mountainbikeroute die de groep naar het kletterpark leidt. Er zijn diverse mountainbikeroutes voor zowel “toeristen” als ook voor “übersportler”. ’s avonds is er nog een uitgebreid avonddiner, waarna we helaas al weer afscheid van elkaar nemen. We kijken nog een keer terug naar wat we gezamenlijk de afgelopen dagen beleefd en presteert hebben.

Dag 6

Rond 9.00 uur zult u weer terug zijn in Nederland

Thema’s Sport & Adventure Camp 

Grenzen verleggen: Vele activiteiten zijn absoluut grensverleggend. Een sprong naar beneden vanaf 9 meter, beklimming van een bergtop. 

Teamversterkend: Het Sport & Adventure Camp is bij uitstek teamversterkend. Elkaars rugzakken dragen en elkaar motiveren, wanneer het even niet meer gaat. Elkaar moed inspreken, wanneer iemand niet durft. In groepen uitdagingen aangaan. 

Natuurverbonden: We zijn buiten, in en met de natuur. De deelnemers zullen de natuur anders leren kennen en versteld staan hoe creatief, verrijkend en spannend dit is. 

Onderwijsverruimend: young austria Nederland heeft haar achtergrond in het Nederlandse onderwijs. Graag kijken wij samen met u hoe we kernpunten van uw schoolbeleid kunnen integreren in deze reis. Denk hierbij aan projecten, (kern)competenties, schoolvakken als Duits, Aardrijkskunde, Biologie, Sport en Beweging. 

Uw bijzondere wensen 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld. Er zijn nog tal van andere activiteiten mogelijk. Graag kijken we samen met u hoe we uw Sport & Adventure Camp compleet op maat maken.